Коричнева іржа
Що таке коричнева іржа?
Грибок іржі може рости тільки на зелених рослинах. Він переживає період збирання врожаю на пізніх пагонах, а потім поширюється через добровольців і переносячи по повітрю спорами на наступну культуру. Теплі температури (15-22 °C) з високою вологістю сприяють розвитку хвороб, а посушливі вітряні дні сприяють поширенню. Пізні дози азоту також сприяють руйнуванню коричневої іржі.
Як розпізнати коричневу іржу
Першими симптомами є розсіяні оранжево-коричневі пустули на листках, а іноді і на стеблах, піхвах листя і качанах. На ячмені пустули часто утворюють жовтий ореол. Маленькі чорні пустули також розвиваються на нижній стороні листа і викликають інфекційні спори.
Як боротися з коричневою іржею
З коричневою іржею ячменю боротися набагато легше, ніж з коричневою іржею пшениці, так як більш м'яка тканина листа легше доступна для фунгіцидів. Своєчасний захисний фунгіцид на основі Протіоконазолу, розроблений для боротьби з Rhynchosporium і сітчастими плямами, повинні володіти діючими речовинами (протіоконазол + флуоксастробін), як правило, усуває буру іржу.
Було показано, що для культур з більш високим потенціалом врожайності або тих, які знаходяться під підвищеним тиском хвороб, (протіоконазол + біксафен) підвищує врожайність навіть більше, ніж другі фунгіциди.
Для контролю Коричневої іржі ви можете купити в Інтернет Магазині АгроМен: